Bài mẫu Writing Task 1 – Dạng Bar Chart | Chủ đề: Time

Trong chuỗi writing samples lần này, WESET gợi ý cho bạn cách giải đề dạng bài bar chart. Tham khảo hướng dẫn của WESET và ghi lại những bài học đúc kết của bạn nhé.

Đề bài: The graph below shows the hours of teaching per year done by each teacher in four different countries in 2001. Summarise the information by selecting and reporting the main features and make comparisons where relevant.

IELTS Writing Task 1 - Biểu đồ cột miêu tả thời lượng dạy học của giáo viên ở 4 đất nước khác nhau năm 2001.

Bài mẫu IELTS Writing Task 1 miêu tả thời lượng dạy học của giáo viên ở 4 đất nước khác nhau năm 2001 thông qua biểu đồ cột

1. Dàn bài

Introduction: Paraphrase đề bài

Overview:

• Số lượng giờ làm của giáo viên ở Nhật và Tây Ban Nha giống nhau ở tiểu học và trường cấp 2
  • Số giờ giảng dạy là cao nhất ở trường cấp 3 ở tất cả các nước
  • Mĩ là nước có số giờ giảng dạy cao nhất

Body 1:

Mức làm việc tầm 600 giờ:

• Các trường ở Nhật
  • Các trường cấp 1 và cấp 2 ở Tây Ban Nha
  • Trường cấp 1 ở Iceland

Mức làm việc tầm 800 giờ: trường cấp 2, cấp 3 ở Iceland

Body 2:

Mức làm việc từ 850 giờ trở lên:

• Trường cấp 1 ở Mỹ
  • Trường cấp 2, cấp 3 ở Mỹ
  • Trường cấp 3 ở Tây Ban Nha

2. Bài mẫu

The bar chart compares the number of teaching hours undertaken by primary and secondary school lecturers in Japan, Spain, Iceland, and the USA in 2001. Overall, teachers in Japan and Spain had a similar workload in primary and lower secondary levels. The duration of work appeared to be highest in upper secondary across all countries, with the exception of Iceland. Furthermore, American teachers worked the longest hours.

The minimum number of working hours for teachers was 600 hours, which was observed in Japanese schools; primary and lower secondary schools in Spain. In Iceland, this figure was only witnessed in primary schools and increased to 800 hours in lower secondary schools, which marked the longest working hours for teachers in that country. There was a slight reduction in the number of hours in upper secondary schools.

Shifting focus to the United States, primary school teachers spent approximately 850 hours in the classroom. The longest duration was reported in lower and upper secondary schools, with each amounting to around 1100 hours, more or less. The workload in Spain’s upper secondary schools came closest to this figure, reaching 1000 hours.

(187 words)

3. Từ vựng

• To be undertaken: Được tiến hành
  • Workload: Khối lượng công việc